مقالات

رنگ بندی کابل شبکه و استانداردهای آن

رنگ بندی کابل شبکه و استاندارد های آن

رنگ بندی کابل شبکه بخش اساسی در کابل‌کشی ساختمان است. هر یک از این رنگ‌ها دارای استاندارد و وظیفه خاصی هستند که در برقراری ارتباطات نقش بسزایی را ایفا می‌کنند. استاندارد رنگ بندی سوکت شبکه دارای دو مدل T568A و T568B است که بیشتر کابل‌های مورداستفاده، از این استانداردها پیروی می‌کنند. رنگ بندی سوکت شبکه به افراد کمک می‌کند تا کابل‌ها را به‌درستی و بدون ایراد به شبکه موردنظر خود متصل کرده و از ایجاد خطاهای گوناگون پیشگیری کنند. ما در مرکز خدمات شبکه در تهران، جهان ارتباط امید، اطلاعات مفیدی در مورد رنگ بندی سوکت شبکه و استاندارد های آن ارائه می دهیم.

شناسایی رنگ بندی کابل شبکه

ترتیب رنگ بندی سوکت شبکه طبق کلاس ها موضوع مهمی است که باید در اتصال کابل‌ها دقت بالایی را به کار بگیرید. در واقع هر کابل شبکه برخوردار از 8 رشته سیم است که به‌صورت دو‌به‌دو با یکدیگر جفت شده و هر یک ملزم به انجام وظیفه‌ای هستند.

رنگ‌های اصلی کابل شبکه آبی، نارنجی، سبز و قهوه‌ای بوده و رنگ‌های فرعی نیز آبی سفید، نارنجی سفید، قهوه‌ای سفید و سبز سفید هستند. به‌طورکلی دو کلاس A و B را در اختیار داریم که A همان استاندارد T568A و کلاس B همان استاندارد T568B است و باید ترتیب رنگ بندی سوکت شبکه طبق همین کلاس ها انجام بگیرد.

در واقع رنگ‌های اصلی کابل شبکه شامل: آبی، سبز، نارنجی و قهوه‌ای می باشد و رنگ های فرعی آن شامل: آبی سفید، سبز سفید، نارنجی سفید و قهوه‌ای سفید است.
کاربرد هر رنگ‌ها به شرح زیر هست:

  • کابل سبز برای سیگنال‌های مثبت
  • سبز سفید برای سیگنال‌های منفی
  • نارنجی و نارنجی سفید برای گرفتن داده
  • آبی و آبی سفید برای انتقال صدا
  • قهوه‌ای و قهوه‌ای سفید برای همیاری

2 استاندارد رنگ بندی سوکت شبکه

رنگ بندی سوکت شبکه

استاندارد رنگ بندی سوکت شبکه دارای دو نوع بنام‌های T568A و T568B است. رنگ بندی سوکت شبکه برای دوربین نیز همچون سایر تجهیزات بر اساس این دو استاندارد انجام می‌گیرد که برای آن از کابل‌های CAT5e یا CAT6 استفاده می‌شود.

در واقع رنگ بندی کابل شبکه تایپ به شما این امکان را می‌دهد که کابل‌های مصرفی را بر حسب استانداردها مشخص و سپس متصل کنید. زمانی که قصد پیاده‌سازی یک شبکه را دارید، باید با رنگ بندی کابل شبکه برای سوکت زدن آشنا باشید تا در شبکه مشکلی رخ ندهد.

در اینجا به توضیح بیشتر این دو استاندارد اشاره می‌کنیم:

1. استاندارد T568A

T568A یکی از استانداردهایی است که ترتیب رنگ بندی از چپ به راست به شکل سفید سبز، سبز، سفید نارنجی، آبی، سفید آبی، نارنجی، سفید قهوه‌ای و قهوه‌ای می‌باشد. حال شاید ندانید که هر یک از این کابل‌های رنگی چه وظایفی دارند؟ در واقع کابل‌های نارنجی و نارنجی سفید ملزم به دریافت اطلاعات از سیستم مورداستفاده هستند. رنگ‌های سبز و سبز سفید نیز وظیفه انتقال و ارسال اطلاعات خود را دارند. علاوه بر این کابل‌ها، سایر موارد دارای کاربردهای خاصی نیستند و وظیفه خاصی را برعهده ندارند.

2. استاندارد T568B

یکی دیگر از استانداردهای رنگ بندی سوکت شبکه، T568B نام دارد. این استاندارد نیز از چپ به راست با رنگ بندی سفید سبز، سبز، سفید نارنجی، آبی، سفید آبی، نارنجی، سفید قهوه‌ای، قهوه‌ای شناخته می‌شود.

انواع سوکت زنی کابل ها با روش های استاندارد

کابل کراس اور Crossover

کابل کراس اور

از کابل کراس اور زمانی استفاده می کنیم که بخواهیم دو وسیله یک شکل را مثل دو عدد pc به یکدیگر متصل کنیم. در این روش از دو سر مختلف تشکیل شده است. این به آن معناست که زمانی که برای یک سمت کابل از استاندارد T568A استفاده کردید، برای سمت دیگر از استاندارد T568B استفاده شود. با این روش فرستنده و گیرنده دو سر کابل تعویض می شود.

کابل شبکه استریت Straight

کابل شبکه استریت Straight

برای اتصال دو وسیله غیر هم نوع مثل pc با یک روتر، از کابل شبکه استریت استفاده می شود. در این روش در هر دو سمت آن یک استاندارد وجود دارد و گیرنده ها یک شکل هستند. این به آن معناست که یا با استاندارد T568B یا T568A سوکت زده می شود.

کابل رول اور Rollover (کابل کنسول سیسکو یا کابل کنسول)

کابل رول اور Rollover

 کابل‌های رول اور یا کابل کنسول، از دو طرف به حالت قرینه وصل می شوند. از این نوع کابل ها برای اتصال سوئیچ ها یا روترها برای نصب ویپ و دستگاه های شبکه، استفاده می شود که آن ها پورت های اترنت و کنسول را دارا هستند. پورت های کنسول باعث اتصال به سوئیچ یا روتر ها می شود و با این روش می توانید آن ها را تنظیم کنید.

برای نصب آن از استاندارد T568B استفاده می شود و به همین شکل سیم ها به حالت معکوس نصب می شود. نکته این که در این روش وجود دارد این است که سوکتی وجود ندارد و تنها کانکتور DB9 یا کانکتورهای USB وصل می شود.

نکات مهم در رنگ بندی سوکت شبکه

رنگ بندی کابل شبکه برای سوکت زدن جزو موضوعات مهم در کابل‌کشی به شمار می‌آید که نحوه انجام درست آن از اهمیت بالایی برخوردار است. اتصال‌دهی کابل‌های شبکه به دو صورت مستقیم و ضربدری قابل‌انجام بوده که هر یک برای کاربردهای متنوعی مناسب هستند. برای اینکه بتوانید روند رنگ بندی سیم سوکت شبکه را به‌درستی پیش ببرید، باید نکاتی را در نظر بگیرید. این نکات عبارتند از:

  1. استاندارد رنگ بندی سوکت شبکه را بر حسب شبکه و کابل‌های مورداستفاده خود برگزینید.
  2. در حین خریداری کابل از نوع دستگاه و اتصال آن اطلاع یابید.
  3. استاندارد انتخابی شما باید با کل شبکه کامپیوتری سازگاری داشته باشد.
  4. ترتیب صحیح رنگ بندی سوکت شبکه را رعایت کنید تا از بروز اختلال پیشگیری شود.
  5. از کابل‌هایی با اندازه مناسب استفاده کنید تا دچار پیچ‌خوردگی آن‌ها نشوید.

جهان ارتباط امید مرکز خرید و نصب سوکت های شبکه

نحوه رنگ بندی سوکت شبکه اهمیت بالایی دارد که با وصل کردن آن‌ها به ترتیب می‌توانید منجر به تشکیل شبکه کامپیوتری گسترده‌ای را در سازمان‌ها شوید. در هنگام وصل کردن کابل‌های شبکه با درنظرگیری رنگ بندی سوکت شبکه تایپ می‌توانید از بروز خطاهای مختلف جلوگیری کنید.

جهان ارتباط امید یکی از بهترین مراکز فروش و نصب سوکت‌های شبکه و کلیه خدمات ویپ و شبکه  را به همراه ارائه خدمات پس از فروش به مشتریان خود است که با کمک‌گیری از این مجموعه دیگر نگرانی درباره نحوه رنگ بندی سوکت شبکه و اتصال‌ آن‎‌ها نخواهید داشت. برای دریافت مشاوره می‌توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *