نصب دوربین مداربسته
در انتخاب و نصب دوربین مداربسته یکی از نکات بسیار مهم و قابل توجه نوع دوربین است .
از نظر تکنولوژی دوربین های مدار بسته را می توان به دو گروه عمده:
ــ آنالوگ
ــ تحت شبکه تقسیم بندی نمود
و هردو این گروه دارای ویژگی هایی است که در ادامه با آشنا می شوید.
دوربین های تحت شبکه یا IP دوربین هایی هستند که بر بستر شبکه نصب می شوند
و نکته قابل توجه اینکه این دوربین ها از کیفیت و قابلیت های بالایی برخوردارند.
با وجود جذابیت های این گروه از دوربین ها مشتریان خاص خود را دارد زیرا قیمت آنها نسبتاً بالا است.
مورد بعدی تکنولوژی آنالوگ است که دارای طرفداران خاص خود می باشد
بطور کلی دارای دوربین هایی با قیمت بسیار مناسب تر هستند.
تکنولوژی آنالوگ HD که به نام Turbo HD نیز شناخته می شود.
ساختار تکنولوژی آنالوگ در انواع برندها معمولا مشابه می باشد
ولی ممکن است نام های متفاوتی داشته باشند و بطور کلی می توان
به برند هایک ویژن دوربین های توربو HD با نام دوربین HDTVI و در داهوا HDCVI اشاره کرد.
نصب دوربین مداربسته
پس از انتخاب دوربین مداربسته نصب اصولی آن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و نصب اصولی آن با نحوه کارکرد آن ارتباط مستقیمی دارد.
اگر بهترین برند و با کیفیت ترین مدل موجود در بازار را نیز تهیه کنید، اما آگاهی شما در نصب وراه اندازی دوربین مداربسته ناقص باشد پتانسیل سیستم و انتظار کاربران از قابلیت های آن به خوبی برآورده نخواهد شد.
نصب دوربین را به چه کسی بسپاریم؟
در صورت نداشتن تجربه و مهارت کافی پیشنهاد می کنیم کار نصب و راه اندازی دوربین مدار بسته را به افراد کاربلد بسپارید.چرا که نصب این مورد نیاز به تجربه و مهارت دارد و گاهی پیش آمده است که نصب غیر اصولی دوربین مداربسته باعث آسیب به ساختار و عملکرد آن شده است.در ادامه قصد داریم اقدامات کلی نصب دوربین مداربسته را در این مطلب ارائه دهیم.
راهکارهای پیش از نصب دوربین مدار بسته:
ــ مشخص کردن قسمت هایی که دوربین روی آن نصب می شود.
ــ حفر قسمت هایی برای عبور سیم و نصب داکت
ــ استفاده از سینی کابل، داکت،سقف کاذب، لوله پلاستیکی جهت پوشش سیم دوربین مدار بسته همچنین در برخی از سیستم های امنیتی، دوربین های مدار بسته به صورت بسته های بی سیم ارائه می شوند؛ این امر نصب آن ها را در مکان های با فضای کم و کوچک آسان تر می کند.
مکان نصب دوربین مداربسته
قبل از اجرای دوربین مداربسته ابتدا نقاطی که می خواهید دوربین آن ها را پوشش دهد مشخص کنید. در واقع این مورد از اهمیت بالایی برخوردار است چرا که نصب دوربین مدار بسته در مناطقی که اهمیت ندارد می تواند فقط هزینه صرف شده را افزایش دهد. در نتیجه، تنها در آن نقاطی دوربین مدار بسته نصب کنید که پر اهمیت تر باشند و به نظارت و کنترل بیشتری احتیاج دارند و در اینجا اولویت بندی فضا ها و مکان هایی که می خواهید در پوشش دوربین باشند اهمیت پیدا می کند.و پس از انجام اولویت بندی، تمامی نقاط مشخص شده را از لحاظ کیفیت بررسی کنید تا دوربین ها بیشترین میدان دید را داشته باشند و مانعی در جلوی آن قرار نداشته باشد.
نکته
یکی از سوالات متداول اغلب کاربران این است که چه مکان هایی برای نصب دوربین مدار بسته مناسب است؟ در واقع اهمیت یک فضا به نظر شما و تاسیساتی که در آن بکار رفته بستگی دارد وا بطور کلی می توان به فضا های داخلی مانند اتاق پذیرایی،آشپزخانه ها ، انبارهای، لابی ها، پارکینگ ها،اتاق نگهبانی دفاتر اداری، راهرو سازمان های مختلف اشاره کرد.
البته توجه به این نکات هم مهم است
- پنجره هایی که رو به خیابان
- درب های اصلی و پشتی
- درب های اضطراری در ساختمان
- راه پله ها یا راهرو ها
و… از مواردی هستند که از اهمیت بالای برخوردارند.
زاویه و ارتفاع در نصب دوربین مداربسته
زاویه و ارتفاع و فاکتور بسیار مهم در نصب دوربین مدار بسته میباشد و زاویه دوربین باید طوری باشد که فضای مورد نظر را بطور کامل پوشش دهد و طبق استاندارد حداقل ارتفاع ۲.۵ الی ۳ متر برای دوربین مداربسته مناسب است. البته بنا به جایگاه و مکان مورد نظر ممکن است این اندازه متغیر باشد.
به طور معمول بهترین زاویه در هر اتاق، در گوشه ای از دیوار است که به سقف متصل می شود. به این نکته توجه داشته باشد که دوربین باید همه ورودی ها و همه خروجی های اتاق را تحت پوشش قرار دهد. در نصب دوربین مدار بسته علاوه بر پوشش فضا به تامین انرژی دوربین نیز توجه داشته باشید و سعی کنید دوربین به یک منبع برق نظیر پریز برق نزدیک باشد تا به این انرژی دسترسی آسان داشته باشد. اگر قصد دارید که دوربین مدار بسته را در بیرون نصب کنید حتما به ارتفاع و غیر قابل در دسترس بودن آن توجه نمایید.
بهترین گزینه ها برای نصب دوربین
گزینه های زیادی برای نصب دوربین مداربسته وجود دارد و هر کدام از آن بنا به نوع کاربری و فضا متفاوت است.هنگام خرید برخی از دوربین های مدار بسته ممکن است به شما لنت های چسبنده داده شود تا دوربین را بر روی دیوار نصب کنید اما ممکن است به هر دلیلی نصب روی دیوار برای شما مناسب نباشد در این موارد میتوانید با استفاده از دیگر متریال ها از جمله پیچ و مهره و… دوربین را روی ستون ، میله فلزی، چوب و… نصب کنید . برای نصب ا کافی است ابتدا مکان مناسبی را برای دوربین مدار بسته پیدا کنید. سپس محل پیچ ها را روی دیوار مشخص کرده و علامت گذاری کنید. دوربین را به دیوار پیچ کنید و در آخر سمت آن را تنظیم کنید.
وصل کردن دوربین مدار بسته به برق
یکی از تجهیزاتی که با دوربین مدار بسته است آداپتور می باشد و با استفاده از آن می توان دوربین را به برق متصل کرد. برای این مورد کافی است که یک سر سیم را به بخش پشتی دوربین مدار بسته وصل کنید و سر دیگر که دارای دو شاخه می باشد را به پریز برق وصل کنید.
وصل کردن دوربین مدار بسته به دستگاه DVR
دستگاه DVR یکی دیگر از تجهیزات دوربین مداربسته می باشد و به معنی ضبط ویدئویی دیجیتال است . این دستگاه که دارای مدل های مختلفی است کار ضبط تصاویر آنالوگ یا HD دریافتی از دوربین مداربسته را پس از تبدیل آنها به داده های دیجیتال و قابل ثبت روی هارد دیسک انجام می دهد. نکته قابل توجه اینکه فیشی وجود دارد با نام BNC. این فیش تجهیزات نظارت تصویر را به یکدیگر وصل می کند. استفاده از این فیش ها بسیار ساده است. در انتهای آن پیچی وجود دارد که پس از اتصال به پورت، با چرخاندن آن، قفل می شود.هر دستگاه DVR تعدادی پورت دارد. این دستگاه، بسته به تعداد پورت هایی که دارد می تواند تعدادی دوربین مدار بسته را کنترل و مدیریت کند. بنابراین شما با استفاده از تنها یک دستگاه DVR، این امکان را دارید که چندین دوربین را به وسیله یک دستگاه مدیریت کنید.
نصب کابل RG
از دیگر مراحلی که در هنگام وصل کردن دستگاه DVR و دوربین مدار بسته باید به آن توجه داشته باشید کابل RG است و کابل RG دوربین را باید به دستگاه DVR متصل کنید. برای این کار کافی است، یک سر کابل را به خود دوربین مدار بسته و سر دیگر را به DVR متصل کنید. نکته مهم و قابل توجه اینکه برای این که تصویر در حال ضبط دوربین مدار بسته را مشاهده کنید، باید فیش بی ان سی را به درگاه ورودی DVR یا Input وصل کنید. سعی کنید پس از اجرای این اتصالات یک مکان صاف بدور از رطوبت یا سایر عوامل جوی برای دستگاه DVR و سایر کابل ها در نظر بگیرید .امروزه برای این منظور از داکت های فلزی استفاده می شود و این داکت ها در ارتفاع استاندارد بر روی دیوار نصب می گردند.
کابل ترکیبی برای نصب دوربین مدار بسته
یکی از بهترین کابل ها برای نصب دوربین مدار بسته کابل ترکیبی می باشد. این نوع کابل ها دارای دو رشته ( یک رشته برای عبور جریان برق و یک رشته برای تصویر) هستند. با استفاده از آن تنها یه بار لازم است سیم کشی انجام شود.در رشته ای که به برق مربوط است، سیم قرمز، مثبت و سیم مشکی، منفی هستند. به دو انتهای رشته مربوط به تصویر، فیش های بی ان سی وصل می شود. نکته مهمی که باید به آن توجه زیادی داشته برق رسانی به دوربین است برای برق رسانی به دوربین مدار بسته می توانید از پاور مرکزی و یا ترانس های با آمپر کم بهره بگیرید. این برق رسانی نیز می تواند توسط کابل ترکیبی صورت بگیرد.
حفاظت از دوربین مدار بسته
برای حفاظت از دوربین مداربسته سعی کنید که در هنگام نصب به عوامل جوی نیز توجه داشته باشید و از اتصالات آن را تا حد امکان اطمینان داشته باشید.