دوربین مداربسته چیست ؟
قبل از پرداختن به جزئیات کار بهتر است تعریفی از دوربین مدار بسته داشته باشیم.
دوربینهای مداربسته که در زبان انگلیسی closet circuit television نام دارند به اختصار با cctv نیز نشان داده می شوند .
در حالت کلی به تمامی دوربینهایی که در یک مکان ثابت و مشخصی نصب شده و وظیفه نظارت و برقراری امنیت آن
محدوده را به عهده دارند دوربین مداربسته میگویند. این دوربینها توانایی ارسال تصاویر ضبط شده به یک یا چند گیرنده را دارند
و این مهمترین مشخصه این دستگاه ها است. البته امروزه شاهد به کارگیری این دوربین ها در حیطه های غیر امنیتی نیز هستیم.
که در ادامه به تک تک این موارد خواهیم پرداخت .
تاریخچه دوربین مداربسته
برای اولین بار دوربینهای مداربسته در سال ۱۹۴۲ میلادی توسط شرکت
زیمنس آلمان مورد استفاده قرار گرفتند. هدف از نصب دوربین مداربسته
بررسی و مشاهده پرتاب موشکهای 2v بود. چندین سال بعد در ۱۹۴۹
برای اولین بار دوربینهای مداربسته با هدف تبلیغ و فروش در آمریکا رونمایی شدند.
نام این محصول وریکون بود .البته در آن سالها این تکنولوژی صرفا
در پایگاههای بزرگ هوایی مورد استفاده قرار میگرفت. به طوری که اولین کاربرد دوربین مداربسته
در اماکن عمومی به سال ۱۹۷۳ برمیگردد ، به این صورت که
دوربینی در میدان تایمز نیویورک با هدف پیشگیری از جرایم و تخلفات نصب گردید.
بعدها به مرور زمان دولتها و افراد به صوت گسترده تری تمایل به استفاده از این وسیله پیشرفته
و جدید را نشان دادند. به طوری که سال های بین ۱۹۹۰ تا ۲۰۰۰ اوج شکوفایی به کارگیری از آن بود.
امروزه نیز میتوان ادعا کرد که تقریبا در هر مکان عمومی و شخصی
یکی از انواع دوربین های مداربسته نصب و مورد استفاده قرار گرفته اند .
کاربردهای دوربین مداربسته
دوربینهای مداربسته دارای کاربردهای بسیار متنوع و جامعی هستند. البته اصلی ترین هدف از نصب این دوربین ها در مکان های مختلف نظارت است. چرا که دوربین های مداربسته با دقت خیلی بالاتری نسبت به انسان میتواند یک محیط را تحت نظر قرار داده و تمامی اتفاقات و حوادث را در خود ضبط کند. طبق این گفته میتوان کاربردهای دوربین مداربسته را در موارد زیر دسته بندی کرد :
کاربردهای امنیتی و پلیسی
به دلیل امکان ثبت و ضبط وقایع توسط دوربین مداربسته امروزه در اقدامات پلیسی شاهد نصب دوربین های مداربسته در مکان های عمومی هستیم .طبق آمارهای نشان داده که نصب این دوربینها تا حد بسیار زیادی از وقوع جرایم رانندگی، جنایی، سرقت و … کاسته است. افراد میتوانند در فروشگاه های بزرگ، فرودگاه ها، مجتمع های بزرگ مسکونی و … با هدف برقراری امنیت و نظارت از این دوربینها استفاده کنند .
کاربرد صنعتی
دوربینهای مداربسته به دلیل مقاومت بالای خود امکان استفاده در حوزه های مختلف صنعتی را دارند. به عنوان مثال در کارخانه ها و بخشهایی که حضور نیروی انسانی برای نظارت خطرناک است استفاده از دوربین های مداربسته میتواند گزینه بسیار مناسبی باشد.
کنترل ترافیک
هزینه نصب دوربین مداربسته در سطح شهر برای کنترل ترافیک در طول ۲۴ ساعت شبانه روز بسیار کمتر از کمک گرفتن از نیروی انسانی است. از طرفی دیگر دوربینهای مداربسته از دقت بسیار بالاتری نیز برخوردار هستند. همچنین به دلیل ضبط صحنه های تصادف ، سبقت و … پلیس میتواند با اتکا بر سند رسیدگی های لازم را انجام دهد.
ارتباط ویدیویی
از دیگر کاربردهای دوربین مداربسته میتوان به ارتباط ویدیویی اشاره کرد. به طوری که تنها با داشتن اینترنت شما میتوانید با حداقل هزینه به هر نقطه ای از دنیا وصل شده و ارتباط داشته باشید .
انواع دوربین مداربسته
دوربینهای مداربسته با توجه به پارامترهای مختلف در دسته بندی های متنوعی قرار میگیرند . کاربران باید قبل از خرید با هر کدام از این انواع آشنا شده و با توجه به نیاز و انتظارات خود مناسب ترین نوع دوربین مداربسته را انتخاب کنند .انواع دوربینهای مداربسته طبق گفته بالا عبارتند از :
انواع دوربین مداربسته براساس نوع سیگنال
دوبین های مداربسته به کمک یک سری سیگنال ها داده هایی از قبیل تصاویر و صدا را دریافت و به گیرنده ها انتقال میدهند. طبق سیگنال ها میتوان دوربین های مداربسته را در انواع زیر دسته بندی کرد :
دوربینهای آنالوگ
اولین دوربینهایی که طراحی و وارد بازار شدند از تکنولوژی آنالوگ برخوردار بودند. به طوری که جهت دریافت و ارسال دادهها در آنها امواج آنالوگ به کاربرده شده بود .دوربین هایی که براساس امواج آنالوگ کار میکنند کیفیت تصویر پایینتری داشته و نسبت به نویزها حساس هستند. کسانی که تمایل به خرید دوربین مداربسته داشته و کیفیت تصاویر برای آنها اهمیت چندانی ندارد بهتر است از این دوربین ها استفاده کنند. دوربینهای آنالوگ در مقایسه با دیگر دوربین ها قیمت پایین تری دارند .علاوه بر قیمت پایین سادگی سیستم این دوربین ها مزیت بزرگی به حساب می آیند . به طوری که افراد میتوانند بدون دشواری برای نصب آن اقدام کرده و تنظیمات لازم را انجام دهند. ناگفته نماند که نصب و راه اندازی دوربین های آنالوگ نیاز به سیم کشی های پیچیده دارند. بنابراین در پروژه های بزرگ هزینه سیم کشی بالا بوده و برخلاف تصور عموم صرفه اقتصادی نخواهد داشت .
دوربینهای آی پی تحت شبکه
دوربین هایی که از امواج دیجیتالی برای انتقال دادهها استفاده میکنند با عنوان دوربینهای آی پی تحت شبکه (ip) شناخته میشوند. علاوه بر استفاده از امواج دیجیتال این نوع از دوربین ها تحت بستر شبکه فعالیت دارند .بزرگترین مزیت استفاده از دوربین های ip کیفیت بسیار بالای تصاویر حاصل از آن است .همچنین با توجه به شرایط کاربران میتوانند از آنها به صورت بیسیم نیز استفاده کنند. در نتیجه نیازی به سیم کشی ها پیچیده نبوده و هزینه های نصب تا حد بسیار زیادی کاهش می یاب. در عوض محدودیت پهنای باند و قیمت بالای دوربین ها می تواند برای برخی از خریداران عیب محسوب شود .
کسانی که از دوربین های آی پی تحت شبکه برای نظارت بر یک مجموعه استفاده میکنند نیازی به نگرانی بابت ربوده شدن تصاویر را نخواهند داشت .چرا که امواج دیجیتال امکان کد گذاری را داشته و تصاویر ضبط شده از امنیت بالایی برخوردار هستند .نکته مهم دیگر که اشاره به آن شایان ذکر است عدم استفاده از dvr به منظور ضبط تصاویر در این دوربینها است. بنابراین به کارگیری وسیلهای با ارتباط شبکه های برای ذخیره داده ها کافی خواهد بود .
دوربینهای دو منظوره
همان طور که از نام این دوربینها میتوان متوجه شد دوربینهای دو منظوره قابلیت به کارگیری به دو صورت آنالوگ و دیجیتال را از خود نشان میدهند . به عبارتی دیگر این دوربینها در حقیقت در دسته دوربین های آنالوگ قرار میگیرند ؛ با این تفاوت که مجهز به پرت خروجی شبکه شده اند. یعنی کیفیت تصاویر حاصل از دوربینهای دو منظوره به صورت دوربین های آنالوگ خواهد بود. افراد میتوانند در شرایطی که سیستم مداربسته آنها به صورت آنالوگ بوده، در حالی که نیاز به اتصال یک یا چند دوربین به شکل مستقیم به شبکه را دارند از این نوع دوربین ها بهره ببرند .
انواع دوربین مداربسته براساس کارکرد
هر دوربینی با توجه به ویژگی ها و مشخصه هایی که دارد در مکان ها و شرایط مختلفی مورد استفاده قرار میگیرد .
همین موضوع سبب شده تا بتوان انواع دوربین مداربسته را بر اساس کارکردی که دارند
در گروه های زیر دسته بندی کرد :
دوربین دام
به دوربینهای مداربسته که به صورت یک نیم دایره طراحی و ساخته شده اند ، دوربین های دام میگویند. طراحی دایرهای شکل سبب شده تا قابلیت نصب بر روی سقف را داشته و در مکان های مسقف با هدف نظارت و بررسی کل مجموعه از این نوع دوربین ها استفاده شود . از جمله مهمترین ویژگی های دوربین های مدار بسته دام میتوان به قابلیت دید در شب آن اشاره کرد .
دوربین داهوا HAC-HFW1200R-Z-IRE6
دوربین اسپید دام ۱۵۰۲۷X
دوربین اسپید دام یا چرخشی
به هر دوربینی که توانایی چرخش در حین ضبط تصاویر را داشته باشد دوربین اسپید دام یا ptz گفته میشود .
چرخش این دوربینها به صورت کنترلی و یا خودکار انجام میشود. بنابراین کاربر میتواند دوربین را به سمت زاویه دلخواه خود چرخش داده و بررسی کند. هزینه خرید این دوربینها به دلیل داشتن موتور چرخشی و طراحی خاص در مقایسه با دیگر انواع دوربینهای مدار بسته کمی بیشتر است .
دوربین مینیاتوری
به دوربین های کوچک و ظریفی که در بازار با هدف نصب مخفیانه در یک مکان مورد استفاده قرار میگیرند دوربین های مینیاتوری گفته میشود. این دوربین ها با نامهای دوربین مخفی یا مینی کمرا نیز در بین عموم رایج هستند . کسانی که قصد نصب دوربین را در یک محیط داشته اما تمایلی به دیده شدن آن ندارند باید به سراغ این گزینه بروند .
دوربین مادون قرمز
دوربین هایی که با هدف نصب در مکان های تاریک استفاده می شوند ، دوربین های مادون قرمز یا آی آر میگویند. این دوربین ها با ساطع کردن امواج مادون قرمز از خود قابلیت دید در شب را دارند. بنابراین کاربران میتوانند در شب و مکان های تاریک مکان مورد نظر خود را تحت نظر قرار دهند .
دوربین صنعتی
هر چند این دوربین ها با نام صنعتی شناخته میشوند اما به غیر از مصارف صنعتی قابلیت به کارگیری در مکان های غیر صنعتی را نیز دارند. دوربین مداربسته صنعتی در بازار با نام بادی کمرا نیز شناخته می شود. طراحی این دوربین ها مکعبی بوده و از ویژگی نصب لنز به طور جداگانه برخوردار هستند . به همین دلیل توانایی خوبی در زوم تصاویر دارند .استفاده از این نوع دوربین ها در اماکن عمومی رایج است .
انواع دوربین مداربسته براساس طراحی بدنه
از دیگر معیارهایی که سبب شده انواع دوربین های مداربسته تنوع بالایی در بازار پیدا کنند طراحی بدنه آنها است .
طراحی سخت افزاری دوربین ها میتواند کاربرد و مکانهای مورد استفاده آنها را نیز تحت تاثیر قرار دهد .
انواع دوربین مداربسته براساس طراحی بدنه آن عبارتند از :
دوربین های ضد آب
برای اینکه بتوان دوربینی را در محیط خارجی و در معرض شرایط مختلف آب و هوایی نصب کرد باید از قابلیت ضد آب بودن برخوردار باشد. چرا که در محیطهای بیرونی احتمال بارش برف و باران وجود داشته و این موضوع نباید کیفیت و سلامت دوربین را تحت تاثیر قرار دهد. بنابراین شرکتهای تولید کننده دوربینهایی را با بدنه و قاب مخصوصی طراحی کردهاند که در برابر آب و عوامل محیطی مقاوم هستند. به این دسته دوربینهای مداربسته ضد آب گفته می شود .
دوربین های مخفی
در سالهای اخیر شاهد طراحی و عرضه دوربینهای مداربسته در شکلها و ابعاد مختلفی به بازار هستیم . یکی از محبوبترین و پرکاربردترین این موارد دوربینهایی هستند که ابعاد بسیار کوچکی دارند .بنابراین خریداران میتوانند به صورت نامحسوس دوربین خود را نصب کرده و بدون دیده شدن تصاویر آن را بررسی کنند. به این قبیل از دوربینها، دوربینهای مداربسته مخفی میگویند و عموما در دسته دوربینهای مینیاتوری قرار دارند
تجهیزات مورد نیاز برای نصب دوربین مداربسته
برای اینکه بتوان دوربین مداربسته را نصب و راه اندازی کرد باید یک سری تجهیزات
و وسیله های جانبی را تهیه و خریداری نمود .
توجه داشته باشید که نصب هر دوربینی بسته به شرایط میتواند
به وسیله های مختلفی نیاز داشته باشد.
اما در حالت کلی برای اغلب دوربین ها تجهیزات زیر نیاز خواهد بود :
دی وی آر دوربین مداربسته (dvr)
dvr که خلاصه شده عبارت انگلیسی digital video recording است به سیستمی گفته میشود که وظیفه نظارت و کنترل دوربینهای مداربسته آنالوگ را بر عهده دارد .دی وی آر دارای چند ورودی و خروجی است که از طریق آنها دادههای مربوط به صدا و تصویر تبادل میشوند. معمولا dvr ها را بر اساس تعداد ورودیها و خروجیهای آنها نامگذاری میکنند. به عنوان مثال اگر دی وی آر شما دارای ۴ ورودی باشد به آن dvr 4ch یا چهار کاناله گفته میشود. به همین ترتیب میتوان شاهد دی وی آرهای ۸، ۱۶ و ۳۲ کاناله در بازار بود .علاوه بر تعداد این کانالها انواع dvr را میتوان در دو دسته استندلون (standalone) و کارتی قرار داد .
دی وی آر کارتی به دو صورت اینترنال و اکسترنال قابل استفاده بوده و هدف به کارگیری آنها ایجاد ارتباط بین دوربینهای مداربسته آنالوگ با سیستم کامپیوتر می باشد . معمولا کسانی که قصد استفاده از دوربینهای مداربسته را به صورت کوتاه مدت دارند استفاده از این نوع dvr ها توصیه می شود . از طرفی دیگر دی وی آر استندالون به dvr هایی گفته میشود که به صورت جداگانه از رایانه استفاده میگردد . این نوع از دی وی آرها از مزایای بیشتری در مقایسه با نوع کارتی برخوردار بوده و استفاده از آن در پروژه های بزرگ ترجیح داده میشود .
از جمله مهمترین کاربردهای دی وی آر دوربین مدار بسته میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
اطلاع قطع یا خرابی دوربین، سنسور حرکت، توانایی ضبط داده ها در کیفیت ها و فرمت های مختلف ، تنظیم نور در تصویر دوربین مداربسته ، تنظیم زبان دوربین ، سنسور شمارش در دوربین ، ارتباط lan یا dialup ، برقراری ارتباط با ftp و….
ان وی آر دوربین مداربسته (nvr)
از دیگر تجهیزات مهم در دوربینهای مداربسته ان وی آر نام دارد که خلاصه شده عبارت انگلیسی network video recording است .منظور از nvr همان دستگاه دستگاه کنترل و ثبت دادهها در دوربینهای مداربسته تحت شبکه آی پی است. شما میتوانید انواع مختلفی از nvr را در ابعاد و مدلهای متنوع در بازار پیدا و خریداری کنید. کاربردهای این وسیله تقریبا همانند dvr است. تنها تفاوت بین این دو مورد در طریقه برقراری ارتباط با دوربین است.
بی ان سی در دوربین مداربسته (bnc)
برای اینکه بتوانید کابلهای کواسیال استفاده شده در راهاندازی دوربین مداربسته را متصل کنید باید از bnc کمک بگیرید .bnc خلاصه شده عبارت british navalconnector است. اگر بخواهیم تعریف سادهای از این وسیله داشته باشیم میتوان گفت که بی ان سی نوعی فیش ارتباطی است .شما میتوانید این فیش ها را بسته به طراحی که دارند در انواع مختلفی مثل پیچی، فنری، پرسی و … پیدا و خریداری کنید.
قوانین نصب دوربین مداربسته
یکی از موضوعات مهمی که هر شخصی قبل از خرید و نصب دوربین مداربسته باید بداند قوانین مربوط به آن است. چرا که دولت برای جلوگیری از تجاوز به حریم شخصی افراد قوانین خاصی را در خصوص این موضوع وضع کرده و در صورت عدم توجه به آنها برخورد قانونی به عمل خواهد آمد .نصب دوربین مداربسته در مکانهای عمومی ممنوع نیست. اما اگر قصد نصب دوربین را در مرکز خرید، فروشگاه، لابی ساختمان و دیگر مکانهای عمومی را دارید باید برگه یا تابلویی را که از وجود دوربین در آن مکان اطلاع میدهد ،قرار دهید. همچنین در مکانهای خصوصی باید از تمامی افراد اجازه کتبی در خصوص نصب دوربین مداربسته دریافت کنید. در غیر اینصورت تصاویر ضبط و ثبت شده توسط دوربین غیر قانونی و غیر قابل استناد خواهد بود .
علت وضع این قوانین توسط دولت جلوگیری از استراق سمع و نظارت بر افراد در مکانهای خصوصی است .هیچ شخصی نمیتواند در مکانهایی مثل رختکن، اتاق خواب، محیط داخلی منازل مسکونی و … اقدام به نصب دوربین بکند . طبق این گفته ها میتوان نتیجه گرفت که هر مکانی برای نصب دوربین مداربسته قوانین و شرایط خاص خود را دارد. بنابراین اگر قصد خرید و مجهز کردن مکانی به دوربین را با هدف نظارت و بررسی آن دارید قبل از هر کاری باید با قوانین و شرایط آن آشنا شوید .
دوربین های مداربسته
با پیشرفت تکنولوژی و ساخت دوربین های مداربسته افراد بسیاری به استفاده از
این وسیله در حوزههای کاری مختلف روی آوردند.
تاریخ استفاده از اولین دوربین مداربسته به سال ۱۹۴۲ میلادی برمیگردد.
به طوری که از آن در صنعت هوا و فضا در آلمان استفاده گردید.
با وجود پیشرفتهای بسیار هنوز هم شاهد تغییرات اساسی و پیشرفتهای جدی در آن هستیم.
برای اینکه بتوانید یک دوربین مناسبی را خریداری کرده و نهایت بهره را از آن ببرید باید
با نکات کلیدی و هر آنچه که در مورد آن نیاز است آشنا شوید.
برای این منظور توصیه جدی بر همراهی ما در خواندن این مطلب در خصوص دوربین های مداربسته داریم.
دوربین مداربسته چیست و در چه حوزههایی کاربرد دارد؟
به دوربینهایی که در ابعاد کوچک برای تحت نظر قرار دادن محیطی به هر دلیلی مورد استفاده قرار میگیرند، دوربین مداربسته گفته میشود. این دوربینها دارای انواع مختلفی بوده و کاربران میتوانند بسته به نیازی که دارند از آنها استفاده کنند. در حال حاضر شاهد به کار گیری انواع دوربین های مداربسته در راهنمایی و رانندگی، مغازهها، صنایع گوناگون، کارخانهها و هزاران مورد دیگر هستیم. اصلیترین هدف از کاربرد دوربین مداربسته دور کردن افراد خلافکار و استفاده از تصاویر ضبط شده توسط آن به عنوان سند و مدرک در مواقع ضروری است. آنچه سبب شده تا دوربین های مداربسته به عنوان بهترین گزینه ترجیح داده شوند، مزایای منحصر به فردی است که با خود به همراه دارند. اصلیترین این مزایا قدرت ضبط تصاویر با دقت بالا به صورت ۲۴ ساعت در ۷ روز هفته است. بنابراین دیگر هیچ نیازی به نیروی انسانی که احتمال خطا توسط آن بالا است نخواهد بود.
دوربین مداربسته چیست و در چه حوزههایی کاربرد دارد؟
به دوربینهایی که در ابعاد کوچک برای تحت نظر قرار دادن محیطی به هر دلیلی مورد استفاده قرار میگیرند، دوربین مداربسته گفته میشود. این دوربینها دارای انواع مختلفی بوده و کاربران میتوانند بسته به نیازی که دارند از آنها استفاده کنند. در حال حاضر شاهد به کار گیری انواع دوربین های مداربسته در راهنمایی و رانندگی، مغازهها، صنایع گوناگون، کارخانهها و هزاران مورد دیگر هستیم. اصلیترین هدف از کاربرد دوربین مداربسته دور کردن افراد خلافکار و استفاده از تصاویر ضبط شده توسط آن به عنوان سند و مدرک در مواقع ضروری است. آنچه سبب شده تا دوربین های مداربسته به عنوان بهترین گزینه ترجیح داده شوند، مزایای منحصر به فردی است که با خود به همراه دارند. اصلیترین این مزایا قدرت ضبط تصاویر با دقت بالا به صورت ۲۴ ساعت در ۷ روز هفته است. بنابراین دیگر هیچ نیازی به نیروی انسانی که احتمال خطا توسط آن بالا است نخواهد بود.
دوربین مداربسته دام
به دوربینهای مداربستهای که حالت ظاهری به صورت گنبد دارند، دام گفته میشود. این دوربینها بر روی سقف نصب شده و قابلیت بررسی فضای بیشتری را دارا هستند. این دوربینها در دو نوع تحت شبکه و آنالوگ در بازار موجود هستند.
دوربین مداربسته بولت
از دیگر انواع دوربین های مداربسته، دوربین بولت است که ظاهری شبیه به استوانه دارد و مناسبترین مکان برای نصب و راه اندازی آن دیوار است. همچنین به دلیل شکل ظاهری میتوان آن را بر روی هر گونه ستون یا پایه نیز نصب کرد. دوربینهای بولت برد وسیعی داشته و در دو نوع آنالوگ و تحت شبکه تولید میگردند.
دوربین مداربسته اسپید دام
در کنار دوربینهای دام دوربینهای اسپید دام وجود دارند که در کنار داشتن حالتی گنبدی شکل از موتور محرکی برخوردار هستند. بنابراین قابلیت چرخش حین فیلمبرداری را برای تحت نظر قرار دادن تمامی بخشهای یک محیط دارا است. به این دوربینها اصطلاحا PTZ نیز گفته میشود که مخفف (Pan Tilt Zoom) است.
دوربین مداربسته مخفی
نامی که بیشتر از هر چیزی در بازار دوربینهای مداربسته شنیدهاید، دوربین مداربسته مخفی است. آنچه این دوربینها را از دیگر انواع متمایز میکند ابعاد کوچک آنها است. به طوری که میتواند در مکانهای حساس مخفی شده و فیلمبرداری کند.
نحوه انتقال تصاویر در دوربین های مداربسته
از جمله موارد مهمی که در خصوص دوربین های مداربسته باید مورد توجه قرار بگیرند نحوه انتقال تصاویر است. چرا که دوربینها بر اساس فناوری به کار رفته در آنها دادههای ضبط شده را به روشهای مختلفی به کاربران انتقال میدهند. در ادامه به بررسی نحوه انتقال تصاویر در دوربین های مداربسته پرداختهایم:
انتقال تصاویر در دوربین مداربسته با سیم
اولین نوع دوربینهای عرضه شده به بازار که امروزه نیز مورد استفاده قرار میگیرند دوربینهای بر پایه سیم هستند. این دوربینها به دو شکل کابل کواکسیال و کابل شبکه کار میکنند. این دوربینها خود دارای دو نوع مختلف هستند:
دوربین مداربسته آنالوگ
دوربینهای آنالوگ سادهترین و ارزانترین نوع دوربین های مداربسته هستند که گزینه ایدهآلی برای کسانی ایت که تمایلی به صرف هزینه زیاد بابت خرید دوربین ندارند. این دوربینها به کمک کابل کواکسیال به دستگاه DVR که دستگاه ضبط است وصل میشوند. تامین انرژی این دوربینها نیز به کمک آداپتور که به پریز برق وصل هستند صورت میگیرد.
دوربین مداربسته تحت شبکه
در نتیجه پیشرفت در علم و تکنولوژی نوع جدیدی از دوربین های مداربسته تحت عنوان تحت شبکه وارد بازار شدند. این دوربینها از قیمت و کیفیت بالاتری برخوردار بوده و خرید آن به کسانی که به دنبال گزینهای پیشرفتهتر و باکیفیتتر هستند توصیه میشود. دوربینهای تحت شبکه یا همان IP قابلیت پردازش تصاویر را درون حافظه خود دارند. این دوربینها به کمک کابل Lan به دستگاه ضبط تصاویر NVR وصل میگردند.
انتقال تصاویر در دوربین مداربسته بدون سیم
مورد بعدی از روشهای انتقال تصاویر در دوربین های مداربسته به کمک امواج رادیویی انجام میشود. به همین دلیل به آنها دوربینهای بدون سیم میگویند. برای استفاده از این دوربینها داشتن امواج اینترنت ضروری است. با خرید دوربینهای بدون سیم این فرصت برای شما فراهم خواهد شد تا بدون محدودیت زمانی و مکانی بتوانید منطقه مورد نظر خود را تحت بررسی و نظارت قرار دهید.
بهترین برندهای دوربین های مداربسته موجود در بازار
در سالهای اخیر شاهد ورود طیف گستردهای از انواع دوربین های مداربسته از برندهای مختلف دنیا به بازار هستیم. این موضوع باعث شده تا افراد در انتخاب برند مناسب با توجه به نیاز خود با کمی دشواری روبرو شوند. برای اینکه با سردرگمی در خرید خود روبرو نشوید توصیه میکنیم تا با برندهای معروف و برتر دنیا در این زمینه آشنا شوید:
دوربین مداربسته هایک ویژن (Hikvision)
اولین اسمی که در حوزه دوربین های مداربسته به گوش میرسد، هایک ویژن است. این بند با بیش از دو دهه اعتبار توانسته بخش اعظم بازار دنیا را به خود اختصاص دهد. اصلیترین ویژگیهای دوربینهای تولید شده توسط این برند کیفیت بالا و همچنین قدرت نصب آسان آن میباشد. برای راه اندازی این دوربینها میتوانید از نرم افزارهای مخصوص این شرکت استفاده کنید.
دوربین مداربسته هایلوک (Hilook)
از دیگر برندهای معتبر و قوی بازار در زمینه دوربین های مداربسته برند هایلوک است. این برند اولین بار در سال ۲۰۱۸ توسط شرکت هایک ویژن معرفی گردید. قیمت مناسب و شکل ظاهری شیک و زیبا از اصلیترین ویژگیهای دوربینهای این برند است.
دوربین مداربسته داهوا (Dahua)
مورد بعدی از برترین برندهای دوربین مداربسته، داهوا نام دارد. این برند همواره از آخرین تکونولوژی روز دنیا در طراحیهای خود استفاده میکند. به طوری که سالانه ۱۰ درصد از سود خود را به استفاده از فناوریهای روز اختصاص میدهد.
دوربین مداربسته یونی ویو (Uniview)
یونی ویو از جمله برندهای چینی معتبر و شناخته شدهای است که توانسته به محبوبیت بالایی در بازار برسد. این برند ترجیح اول افراد در حوزههای امنیتی و نظارتی است. این برند از اغلب تکنولوژیهای روز دنیا پشتیبانی میکند که آن را به یکی از بهترینها تبدیل کرده است.
دوربین مداربسته سونی (Sony)
سونی برندی است که در حوزه تجهیزات الکترونیک بارها به گوش اغلب افراد خورده است. این برند شهرت جهانی داشته و کیفیت محصولات آن بر هر مصرفکنندهای آشکار است. در سالهای اخیر سونی صرفا در تولید دوربین های مداربسته تحت شبکه فعالیت میکند و دوربینهای آنالوگ را از چرخه تولید خود خارج کرده است.
دوربین مداربسته پاناسونیک (Panasonic)
از برترین برندهای دوربین مداربسته که در این مقاله قصد معرفی آن را داریم، پاناسونیک است. پاناسونیک نیز جز شرکتهای معتبر ژاپنی بوده و در زمینه تولید محصولات صوتی و تصویری بسیار خوش سابقه است. این برند نیز دوربینهای آننالوگ را از لیست تولیدات خود خارج کرده و اکنون به کمک پیشرفتهترین فناوریها دوربینهای دیجیتال را تولید میکند.
دوربین مداربسته اکسیس (Axis)
کسیس طیف گستردهای از انواع دوربین های مداربسته را تولید و وارد بازار میکند. بنابراین محصولات آن از تنوع بالایی برخوردار بوده و مشتریان میتوانند هر آنچه که نیاز دارند را با بالاترین کیفیت از این برند خریداری کنند. اکسیس به یک شرکت سوئدی تعلق داشته و یکی از رقیبهای اصلی بازار در بین برندهای هایک ویژن و هایلوک است.
نحوه خرید و انتخاب بهترین دوربین مداربسته
اکنون که با کاربردها، مزایا و بهترین برندهای دوربین مداربسته در بازار آشنا شدید نوبت به خرید آن میرسد. اما موضوع مهمی که در این زمینه وجود دارد این است که چگونه میتوان بین تمامی این برندها و انواع دوربینها در طرحها و قابلیتهای مختلف مناسبترین گزینه را خریداری کرد. قبل از هر چیزی بهتر است بگوییم که چیزی تحت عنوان بهترین دوربین در بازار وجود ندارد. چرا که هر نوعی میتواند بسته به انتظارات و نیازهای هر فردی بهترین در نوع خود باشد. اما برخی از نکات مهم وجود دارند
که توجه به آنها میتواند شما را در داشتن یک خرید خوب کمک کنند :
- توجه به برند دوربین مداربسته
- بررسی قابلیتهای دوربین
- جنس بدنه دوربین
- گارانتی و خدمات پس از فروش شرکت فروشنده
- بررسی محیطی که قصد نصب دوربین در آن را دارید
- بررسی قیمت
- توجه به کیفیت تصاویر نهایی
- نوع لنز دوربین
- دارا بودن سنسورهای ضروری و مورد نیاز کاربر